Eskişehirli vekiller MEB önünde...

Eskişehirli vekiller MEB önünde...
Cumhuriyet Halk Partisi eğitimde 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' isimli yeni müfredatı protesto etmek için Millî Eğitim Bakanlığı’na yürüdü.

CHP'den MEB önünde 'yeni müfredat' protestosu..

CHP’li vekiller AK Parti’nin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredatının eğitim bilimleri çerçevesinden uzak olduğunu belirterek protesto ederken, protestoya katılan CHP’li Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, “Türkiye’de eğitimin çok sorunu var. Artık veliler çocuklarını Milli eğitim okullarına göndermekten çekiniyor. Özel okullar inanılmaz pahalı. Veliler ne yapacağını şaşırmış durumda. Öğretmenler geçim koşulları zorluğu altında eziliyor. Bunun temel nedeni AKP’nin ülkeyi eğitimde bilimden, akıldan, laiklikten, çağdaşlıktan uzaklaştıran, yapboza döndürdüğü eğitim sistemidir. Bu parti sloganıyla özdeşleşen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni reddediyoruz. Türkiye’nin geleceğinin çağdaş, modern ve bilimsel eğitimle şekillenmesi için mücadelemize devam edeceğiz!” dedi.

CHP 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' isimli yeni eğitim müfredatını protesto etmek için TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne yürüdü. Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş öncülüğüne gerçekleşen protestoda CHP Grubu, yeni müfredata ilişkin kaygılara ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü’nün de destek verdiği yürüyüş MEB önünde yapılan basın açıklaması sonrası son buldu.

1.jpg

ÇAKIRÖZER: “PARTİ SLOGANIYLA ÖZDEŞLEŞEN MÜFREDATI REDDEDİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak AK Parti iktidarının getirdiği Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatına ilişkin kaygıları dile getirmek için MEB önüne gittiklerini söyleyen CHP’li Çakırözer, “Türkiye’deki 85 milyonun laik, çağdaş, bilimsel eğitim konusundaki taleplerini ve bundan uzaklaşmanın verdiği kaygıları ifade etmek için buraya geldik. Bir parti sloganını eğitimin başına koydukları için niyetleri belli. Tabii ki 3 bin sayfalık programa bir hafta gibi kısa bir sürede görüş istemeleri kabul edilebilir gibi değil. Türkiye’de eğitimin çok sorunu var. Bu sorunlar giderilmeden Türkiye’nin müreffeh, gelişmiş bir ülke olması mümkün değil. Evlatlarımız uluslararası sınavlarda maalesef her yıl başarısız oluyorlar, hiçbir yıl ileriye gitmiyorlar. Bunun temel nedeni AKP’nin ülkeyi eğitimde bilimden, akıldan, laiklikten, çağdaşlıktan uzaklaştıran, yapboza döndürdüğü eğitim sistemidir. Bugün bunu anlatmaya geldik. Bir kez daha söylemek isteriz ki, biz eğitimin en iyi şekle gelmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Ama bu parti sloganıyla özdeşleşen ‘Türkiye Yüzyılı’ modelini reddediyoruz. Evlatlarımıza da, milletimize de faydası olmayacağını söylemek istiyoruz” dedi.

SÜLLÜ: “BİLİM İNSANLARINI, AKADEMİSYENLERİ DİNLEYİN”

Son 22 yılda tam 9 kez Milli Eğitim Bakanı değiştiğine dikkat çeken CHP’li Jale Nur Süllü ise, her değişen bakanda da farklı uygulamalar getirildiğini vurguladı. Süllü yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:

“Bütün kurumlar metalaştı, şimdi de eğitimi metalaştırıyorlar. Artık veliler çocuklarını Milli eğitimin okullarına göndermekten çekiniyorlar. Özel okullar inanılmaz pahalı. Veliler ne yapacağını şaşırmış durumda. Öğretmenler geçim koşullarının zorluğu altında eziliyor. Özel okullarda çalışan öğretmenler son derece zor durumda. Öğretmenleri bile atanan, atanmayan diye ayrıştırdılar. Bu sistemle daha fazla gitmemiz mümkün değil. Bilim insanlarını, eğitimcileri dinlesinler. Akademisyenlerin görüşü alınmadan hazırlanan bu programa Cumhuriyet Halk Partisi olarak tepkilerimizi dile getirdik. Atatürk’ün söylediği gibi ‘vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmemiz gerekiyor. Ama ne yazık ki erdem, değer modellerini oturdukları bu sistemle hiçbir yere varamayacağız. Acilen bu sistemi ortadan kaldırın. Akademisyenleri, bilim insanları dinleyin. Eğitimcilerin, akademisyenlerin görüşlerini dinleyin. Çünkü dünyada 1930’lu yılardan, Türkiye’de 1950’li yıllardan itibaren uygulanan program geliştirme aslında bir bilim dalıdır. Dolayısıyla bir program geliştirme olan bilim dalına uygun müfredat olması gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum